Verslag en de eerste beelden van het 10e biljarttoernooi voor mensen met Parkinson.

Verslag 17 augustus 2022 van het Ruud van der Horst biljarttoernooi voor Parkinsonpatiënten.

Het was een warme dag waar het er heet aan toe ging. Vanwege de warmte was zomerkleding toegestaan. Ventilatoren en Airco’s hadden hun best gedaan in de zaal van RCN, welke de grote biljartzaal beschikbaar stelde. Ook de lunch werd door RCN geheel verzorgt. Het gebak werd door AH Hoog Zandveld gesponsord. Vele sponsors, zie www.parkinsonevents.nl maakten dat wij de spelers een heel leuke dag konden bezorgen. Dit werd ook enorm gewaardeerd.

De opkomst was ondanks de warmte groter als ooit tevoren. Maar liefst 32 deelnemers meldden zich aan. Groepen hadden zich hier en daar gevormd vanuit de dagbehandelingspraktijken, maar ook vele individuelen waren er. De meesten hadden support van eega, vriend of vriendin, chauffeur en ook gewoon supporters. Maar liefst 22 vrijwilligers kwamen arbitreren of verleenden andere hand- en spandiensten. Genodigden maakten al vroeg het lokaal s’ morgens lekker gezellig vol. De deelnemers hadden er zin in.

Sponsor Chris van den Hoven was uitgenodigd om de acquitstoot te maken voor Rob Stolzenbach. Vooraf had zij nog even geoefend. In haar woordje vooraf sprak zij o.a. haar bewondering uit voor de drive van de deelnemers. Met een lach op het gezicht opende zij het toernooi met een zeer fraaie acquitstoot, welke applaus opleverde.

De strijd aan de biljarts kon beginnen. 6 biljarts met ieder 5 à 6 spelers.

In poule 1 maakte Hans de Vreede de meeste caramboles. 89,6 %

In poule 2 kwam niemand hoog genoeg voor de finales.

In poule 3 won Ruud van der Horst alle 4 zijn voorwedstrijden.

In poule 4 deed Ben van de Berg hetzelfde kunstje.

Een wedstrijd won hij in slechts drie beurten. Een record.

In poule 5 kwam Koos van Touw met 90,1 % als beste uit de bus.

In poule 6 werd Rob Stolzenbach, geheel geïnspireerd door de acquitstoot van Chris winnaar door ook alle vier de voorwedstrijden te winnen.

Hans de Vreede dus 5e en Koos van Touw 4e. Strootje trekken wie van de drie winnaars eerst tegen elkaar speelden. Dit waren Ben van de Berg die de partij van Ruud van der Horst won. Maar Rob Stolzenbach won weer overduidelijk van Ben, waardoor Rob 1 werd Ben 2 en Ruud 3. De poedelprijs was voor Hans de Jager.

Vervolgens was er namens de spelers een groot eerbetoon aan Ruud en Tineke van der Horst. Ruud was in 2012 de oprichter van het toernooi. Dit werd in een mooie speech verwoord door speler Albert Menheere uit Middelburg. Met als finale de muziek van The Final Countdown.

Wethouder Marieke Schouten( GroenLinks) van o.a. gezondheid en welzijn reikte de prijzen uit.

Het was wederom een mooie dag. Bedankt allemaal.
Deze foto’s zijn gemaakt door Jenny Rievers (©)