Bericht van een begeleider…………… Danny de Leeuw

Parkinsonbiljart  

Woensdag 17 augustus stond het landelijke Parkinsonbiljarttoernooi op de agenda. Dit evenement vond plaats in Nieuwegein. Onze vrijwilliger Hans heeft contact opgenomen met Cees van Schaik over dit evenement. Vanuit Zorggroep Ter Weel was er animo om aan het toernooi deel te nemen. De parkinsonpatiënten oefenen al maanden bij zorggroep Ter Weel. Hierbij heeft Hans een grote bijdrage geleverd. We merken dat ze stappen maken bij het biljarten en dat het vooral erg gezellig is. Het betekent veel voor deze groep biljarters die er een nieuwe hobby aan hebben overgehouden. Ik merk zelf bij deze Parkinsonpatiënten die regelmatig biljarten dat er een gevoel ontstaat dat ze nog sportief bezig zijn en dat het een goed effect heeft op het sociale aspect om contact te leggen. Bij zorggroep Ter Weel zijn we zeer te spreken over deze opzet. 

Om 07.30 zou de bus vertrekken vanaf de locatie Ter Weel Goes. Alle 7 deelnemers waren op tijd en hadden zin in dit evenement al waren sommige wel zenuwachtig. Het allerbelangrijkste iedereen had zijn eigen keu en tas meegenomen. Alles ingeladen en richting Nieuwegein. We waren Goes nog niet uit of de grappen en de snoepzak kwam tevoorschijn. Iemand had een snoepzak van zijn partner meegekregen met toffees en pindarotsjes.  Deze gingen als warme broodjes over de toonbank in de vroege ochtend. Het ijs was gebroken voor een aantal die nog zenuwachtig waren. 

Om 10.00 begon het evenement. Vooraf werd nog een mooie groepsfoto gemaakt van de deelnemers. In totaal waren er zo een 32 deelnemers die meededen aan dit evenement. De 32 deelnemers werden onderverdeeld in 6 groepen. Iedere deelnemers moest 4 of 5 potjes spelen in de groep.  

Na de wedstrijden stond er nog een chinees buffet op de agenda als afsluiter. De deelnemers hadden honger gekregen van het evenement want de verschillende Chinese gerechten werden in grote hoeveelheden opgeschept. Het toernooi werd nog geëvalueerd met een koud drankje. Iedereen was blij dat ze erbij waren. Bij aankomst was er een gedeelte van de vrouwen aanwezig om de mannen op te vangen. 

Een vermoeide dag maar vooral geslaagde dag. Deze Zeeuwen zullen volgend jaar weer aanwezig zijn bij het leuke evenement.  

met vriendelijke groet,

Danny de Leeuw

Geriatriefysiotherapeut 

Geplaatst in Bericht van een begeleider.